Speltbrood
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram speltmeel
- 2 theelepels broodzout te koop bij de warme bakker
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel olie koudgeperste
- 3 deciliter lauwwarm water
Instructies
- Vet een broodblik in met olie.
- Meng het meel met gist en zout door elkaar in een kom.
- Voeg olie en water toe en kneed het geheel tot een deeg.
- Kneed 5-10 minuten goed door, zodat een soepel deeg ontstaat.
- Leg het deeg in het bakblik en dek het af met een vochtige doek.
- Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Zet de vorm zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
- Bak het brood in 45-55 minuten gaar.
- Smeer voor een mooie korst de bovenkant van het afgebakken brood met een kwast met wat water in.