Recept afdrukken
No ratings yet

Speltbrood

Recept categorieën: Brood
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram speltmeel
  • 2 theelepels broodzout te koop bij de warme bakker
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel olie koudgeperste
  • 3 deciliter lauwwarm water

Instructies

  • Vet een broodblik in met olie.
  • Meng het meel met gist en zout door elkaar in een kom.
  • Voeg olie en water toe en kneed het geheel tot een deeg.
  • Kneed 5-10 minuten goed door, zodat een soepel deeg ontstaat.
  • Leg het deeg in het bakblik en dek het af met een vochtige doek.
  • Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Zet de vorm zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
  • Bak het brood in 45-55 minuten gaar.
  • Smeer voor een mooie korst de bovenkant van het afgebakken brood met een kwast met wat water in.