Opgerolde koek
Porties: 4 personen
calorieën: 230kcal
Ingrediënten
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 60 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 75 gram jamglazuur uit een pot
- Poedersuiker
- Gekonfijte vruchten voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op matige temperatuur.
- Smeer een bakplaat in met boter.
- Maak van vetvrij papier een rechthoekige bakvorm van ongeveer 35 x 25 cm met een hoogte van 3 cm.
- Smeer ook deze vorm in met boter.
- Maak het biscuitdeeg door de eieren met de suiker luchtig te kloppen.
- Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en het zout toe en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm op de bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven met voornamelijk onderwarmte gedurende ongeveer 10 minuten tot het gaar is.
- Keer het gebak snel om op een ingevet vel bakpapier en trek voorzichtig de bakvorm eraf.
- Strijk vervolgens snel maar voorzichtig de dunne jam uit over het warme biscuitdeeg en rol de koek stevig op terwijl het nog warm is.
- Laat de opgerolde koek afkoelen.
- Snijd deze eventueel recht of schuin af en bedek met glazuur van poedersuiker gemengd met water.
Glazuur:
- Meng poedersuiker met een beetje water tot je een glad glazuur krijgt.
Opmaak:
- Garneer de opgerolde koek met gekonfijte vruchten.
Nutrition
Calories: 230kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 5g