Camembertkroketjes
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Camembert in stukjes snijden en in vuurvaste kom met vork fijn maken.
- Crème fraîche en boter erdoor mengen.
- 60 g bloem boven kaasmengsel zeven.
- In pan laagje water verhitten; niet laten koken.
- Kom met kaasmengsel op pan met heet water zetten en massa al roerend in 4 minuten tot gladde crème roeren.
- Kom van vuur nemen.
- Eierdooiers één voor één door kaasmengsel mengen.
- Mosterd erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kaasmengsel afgedekt in koelkast in 3 uur laten opstijven.
Bereiden
- Eieren loskloppen.
- Rest van bloem in diep bord strooien.
- Paneermeel in lage kom strooien.
- Van camembertmengsel met behulp van 2 natgemaakte lepels 16 eivormige bolletjes steken.
- Frituurolie verhitten tot 170 °C.
- Camembertkroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel wentelen.
- Paneermeelkorstje licht aandrukken.
- Kroketjes met 5 à 6 stuks tegelijk in hete olie in 4 minuten gaar en goudbruin frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier.
- Direct serveren.
- Serveer de kroketjes bijvoorbeeld als voor- of lunchgerecht op een bedje (veld)sla, aangemaakt met een dressing van ciderazijn, olie en mosterd.