Recept afdrukken
No ratings yet

Vanillewafels van Sofie Dumont

Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor 15 à 20 wafels:

  • 300 g bloem
  • 1 snuifje bakpoeder
  • 250 ml melk
  • snuifje zout
  • 40 g suiker
  • 30 g honing
  • 100 g boter
  • 2 eieren 100 g
  • 1 vanillestok
  • arachide-olie

Instructies

  • Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit.
  • Voeg bij de boter.
  • Roer de malse boter tot crème.
  • Voeg de suiker en de honing toe en roer goed.
  • Voeg één voor één de eieren toe en roer telkens tot de vloeistof wordt opgenomen.
  • Roer er straalsgewijs de helft van de melk bij.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en meng onder het beslag..
  • Voeg de rest van de melk toe en roer tot een glad deeg.
  • Laat het deeg een halfuurtje rusten.
  • Verhit het wafelijzer en smeer voor je begint te bakken éénmalig in met een likje arachide-olie.
  • Bak de wafels in 2 à 3 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.
  • TIP:
  • Werp het vanillestokje niet weg.
  • Daarvoor zijn ze veel te kostbaar.
  • Steek het in een pot met gewone suiker, na verloop van tijd heb je echte vanillesuiker.
  • Ik laat zo’n stokje drogen op het fornuis of de oven.
  • Daarna mix ik helemaal fijn en dan krijg je heerlijk vanillepoeder dat je in allerlei gebak kan gebruiken.
  • Een echte aanrader!
  • Ook dit kan je gebruiken in plaats van een vanillestok.
  • Soms meng ik nog gauw wat rozijnen onder het deeg

Notities

Lekker met een glas koude melk.