Recept afdrukken
No ratings yet

Pink pussycat

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Gin
  • scheutje Cherry Brandy
  • ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • shake alles lekker door elkaar
  • en schenk ik het cocktail glas

Recept afdrukken
No ratings yet

Gates of hell

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 45 ml Tequila
  • scheutje Cherry Brandy
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml limoensap
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Doe de Tequila, het limoensap en het citroensap in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even kort en krachtig schudden en strainen door een barzeef in een whiskeyglas gevuld met gecrushed ijs.
  • Voeg als laatste een scheutje Cherry Brandy toe.
  • Garneer met een schijfje citroen en een schijfje limoen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frozen swimmingpool

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • jus d'orange
  • scheutje amandelsiroop
  • scheutje Blue Curacao siroop
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Crush enkele ijsblokjes en vul een whiskeyglas met het ijs.
  • Schenk eerst de jus d'orange, dan de amandelsiroop en tenslotte de Blue Curacao siroop over het ijs.
  • Garneer met een rietje.

Notities

Voor een frissere versie kun je wat citroensap toevoegen...

Recept afdrukken
No ratings yet

Cupido

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • flesje Flügel
  • 10 kersen
  • cassis

Instructies

  • Gebruik voor de Cupido bijvoorbeeld een whiskeyglas en vul deze voor de helft met kersen.
  • Schenk een flesje Flügel over de kersen heen en vul aan met cassis.
  • Voeg een prikker of vorkje toe om de kersen op te eten!

Notities

Zorg dat de cassis koud staat, aangezien er geen ijs wordt toegevoegd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Caipirinha van Cocktailz.nl

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 60 ml Cachaca
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepel(s) bruine suiker
  • ijs gecrushed

Instructies

  • Snij de limoenen in partjes en doe ze in een whiskeyglas.
  • Strooi hierover de bruine suiker.
  • Gebruik een stamper om het sap uit de limoenen te persen.
  • Aanvullen met gecrushed ijs en de Cachaca.
  • Even goed roeren en direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Black russian

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 30 ml kahlua
  • ijsblokjes

Instructies

  • De black russian maak je door een whiskeyglas te vullen met een paar ijsblokjes, waar je de wodka en de kahlua overheen schenkt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bee's kiss

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml bacardi - bruin
  • 20 ml honing
  • 10 ml slagroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de ingrediënten met een paar ijsblokjes in een shaker.
  • Even kort en krachtig schudden en vervolgens strainen door een barzeef in een whiskeyglas.
  • Garneer bijvoorbeeld met een prikker en een cocktailkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Artificial cuba libre

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml bacardi limon
  • cola
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul een whiskeyglas met enkele ijsblokjes en schenk hier de bacardi limon overheen.
  • Aanvullen met cola.
  • Garnering is niet noodzakelijk.

Notities

De normale cuba libre wordt gemaakt met lime en bij de artificial cuba libre wordt de limesmaak door de bacardi limon geleverd. Vandaar de toevoeging 'artificial'.