Mediterraan stoofvlees

AllerHande 07 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlapjes in grove stukken
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
  • ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
  • 75 ml rode wijn
  • 4 sjalotten in ringen
  • 1 courgette in plakjes
  • 4 tomaten in parten
  • 2 eetlepel(s) groene pesto

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Runderlappen met peper bestrooien.
  • In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
  • Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 minuten bruinbakken.
  • Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen.
  • Wijn langs rand van schaal erbij schenken.
  • Vlees afgedekt nog ca. 1½ uur in midden van oven gaarstoven.
  • Oventemperatuur verhogen naar 200 °C.
  • Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 minuten in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn.
  • Halverwege geheel omscheppen.
  • Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Mediterraan