Mediterraan stoofvlees
AllerHande 07 2005
Ingrediënten
- 500 g magere runderlapjes in grove stukken
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
- ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
- 75 ml rode wijn
- 4 sjalotten in ringen
- 1 courgette in plakjes
- 4 tomaten in parten
- 2 eetlepel(s) groene pesto
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Runderlappen met peper bestrooien.
- In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
- Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 minuten bruinbakken.
- Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen.
- Wijn langs rand van schaal erbij schenken.
- Vlees afgedekt nog ca. 1½ uur in midden van oven gaarstoven.
- Oventemperatuur verhogen naar 200 °C.
- Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 minuten in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn.
- Halverwege geheel omscheppen.
- Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).