Verfrissende Meloensalade met Kardemom

Geniet van deze verkwikkende meloensalade als verfrissend bijgerecht bij de zomerse maaltijden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Galia meloen
  • 125 ml Griekse yoghurt naturel
  • 2 theelepels vloeibare bloemenhoning
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel gemalen kardemom

Instructies

  • Schil de meloen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Roer in een kom de Griekse yoghurt, honing, citroensap en gemalen kardemom door elkaar.
  • Schenk de saus over de stukjes meloen in een schaal.
  • Serveer de meloensalade direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de meloensalade met een paar verse muntblaadjes voor extra frisheid.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 2 g | Zout: 10 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch