Gevulde Pappadums met Groenten en Raita

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 pappadums naturel, doos van 10 stuks
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel bijv. Granny Smith
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse koriander fijngesneden
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • 400 g gemengde seizoensgroenten bijv. paprika, peultjes, rode ui, gesneden

Instructies

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Frituur één pappadum kort tot deze knapperig is, haal het uit de pan en vouw het direct om een kommetje.
  • Vouw een ander kommetje over de pappadum zodat deze de vorm van een kommetje aanneemt.
  • Herhaal dit proces voor de overige pappadums (voeg indien nodig meer olie toe).
  • Halveer de komkommer met schil in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Rasp de komkommer en de groene appel.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, appel, fijngesneden koriander en munt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de raita.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de gemengde groenten al omscheppend gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pappadums naast gebakken groenten en vul ze met de groenten.
  • Serveer met de raita.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Indiase gerechtjes vragen om een lichte en fruitige wijn. Een koele, droge Riesling of een lichte rosé zou hier uitstekend bij passen.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch