Lamsvisschotel
Mhaans Kabab Machchi
Equipment
Ingrediënten
- 750 gram lamsvlees
- ¼ theelepel zwarte peper
- 6 sjalotten geraspt
- 2 grote uien geraspt
- Zout naar smaak
- 2 eetlepels geroosterd gemalen korianderzaad
- 2 gemalen kardemoms
- 75 gram geklaarde boter
- ¼ kop kikkererwtenmeel besan
- 10 teentjes knoflook geperst
- ½ theelepel anijszaad dillezaad of venkelzaad
- 1 laurierblaadje gekneusd
- 6 cm geraspte gember of 1/2 theelepel gemalen gember
- Limoensap naar smaak
Instructies
- Maal het lamsvlees fijn in de keukenmachine.
- Kruid het gemalen vlees met zwarte peper, geraspte sjalotten, geraspte uien, zout, de helft van de gemalen koriander en de gemalen kardemoms.
- Meng goed.
- Kneed het gekruide gehakt tot een visvorm en leg deze in een pan met 30 gram boter en een hoeveelheid water die na 12 minuten koken volledig geabsorbeerd moet zijn.
- Haal de ‘vis’ uit de pan en rol deze in het kikkererwtenmeel (besan) en vervolgens in de helft van de geperste knoflook.
- Duw de overgebleven koriander, laurier en gember in de ‘vis’.
- Smelt de overgebleven boter in een pan en bak de ‘vis’ aan beide kanten goudbruin.
- Maak een sausje met de overgebleven knoflook, 1/4 kop water en limoensap naar smaak.
- Leg de ‘vis’ in het sausje en laat deze aan beide kanten marineren tot het vocht is opgenomen.
- Haal de ‘vis’ uit het sausje en laat deze 1 1/2 uur afkoelen.
- Verwijder de korst van de ‘vis’, laat deze nog wat verder afkoelen en garneer met rauwe groenten en een salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Mhaans Kabab Machchi met naanbrood en een frisse komkommersalade.