Mie met oosterse tonijn
Allerhande 05 2005
Ingrediënten
- 100 g mienestjes pak a 500 g
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 1 tonijnsteak vers of ontdooid
- 3 eetlepel(s) teriyaki marinade
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) geroosterde sesamzaadjes
- 1 bakje groene aspergetips 100 g
Instructies
- Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken.
- Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden.
- Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper.
- Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen.
- Sesamzaad op bord strooien.
- Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken.
- Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren.
- Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen.
- Mie met groente op bord scheppen.
- Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen