Mie met oosterse tonijn

Allerhande 05 2005
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g mienestjes pak a 500 g
  • 1 zakje stoneleeks 8 stuks
  • 1 tonijnsteak vers of ontdooid
  • 3 eetlepel(s) teriyaki marinade
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bakje groene aspergetips 100 g

Instructies

  • Mienestjes in 2 minuten in water koken en met vork losmaken.
  • Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden.
  • Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper.
  • Tonijn met 2 eetlepels marinade en 1 eetlepel olie besprenkelen.
  • Sesamzaad op bord strooien.
  • Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 minuten beetgaar koken.
  • Tonijn in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé roosteren.
  • Mie afgieten en 1 eetlepel marinade en stoneleeks erdoor scheppen.
  • Mie met groente op bord scheppen.
  • Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis