Pittige Mie Wokschotel met Paksoi en Tofu

Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g Chinese eiermie
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 el zonnebloemolie
  • 180 g pittig gekruide tofu roerbak
  • 50 ml zoete ketjap manis
  • 4 el seroendeng geroosterde kokos met pinda’s

Instructies

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitlekken.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in repen.
  • Snijd de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
  • Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Roerbak de ui en tofu gedurende 2 minuten.
  • Voeg de paprika en paksoi toe aan de tofu en roerbak gedurende 3 minuten mee.
  • Verwarm de ketjap 1 minuut mee.
  • Schep de gekookte mie door het groentemengsel en roerbak nog 1 minuut.
  • Verdeel de mie over vier borden en bestrooi met seroendeng.
  • Serveer met Thaise chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Grüner Veltliner uit Oostenrijk past goed bij dit gerecht. De verfrissende tonen van de wijn zullen de pittigheid van de tofu en de smaken van de groenten mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 14 g | Vet: 23 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Vegan