Minestra di pasta e fagioli
Pastasoep met bruine bonen
Ingrediënten
Instructies
- Kook de pipe rigate in een pan met ruim water en zout in ± 13 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de uien.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze in stukjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
- Giet de tomaten af (vang het sap op) en snijd ze in stukken.
- Voeg de artisjokken en de stukken tomaat met sap toe en laat onafgedekt ± 5 minuten koken; roer af en toe.
- Giet de pasta af en doe die bij de groenten in de pan.
- Schep de bonen met het vocht en de reepjes ham door de groente en de pasta en verwarm alles ± 5 minuten zachtjes.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Serveer er ciabatta bij.