Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 3 sneetjes wit-casinobrood
- 2 takjes peterselie
- 1 tomaat
- 1 blik tonijn naturel 185 g
- ½ kropsla
- 1½ eetlepel mayonaise
- 50 g chorizoworst plakjes
Instructies
Voorbereiden:
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Intussen in broodrooster sneetjes brood goudbruin roosteren.
- Met broodmes korstjes afsnijden en sneetjes overlangs doorsnijden, zodat zes dunne sneetjes ontstaan.
- Peterselie fijnhakken.
- Tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.
- Tonijn in zeef laten uitlekken.
- Slablaadjes wassen en uitslaan.
- Blaadjes in stukjes scheuren.
Bereiden:
- Ei onder koud water afspoelen, pellen, fijnsnijden en mengen met peterselie en ½ eetlepel mayonaise.
- Tonijn in keukenmachine mengen met 1 eetlepel mayonaise en fijnmalen.
- 2 sneetjes besmeren met tonijnmayonaise en beleggen met tomatenplakjes en blaadje kropsla .
- Vervolgens 2 sneetjes insmeren met ei-mayonaise en beleggen met chorizo.
- Eerste 2 sneetjes op chorizobroodjes plaatsen en beide afdekken met overige 2 sneetjes.
- Elke sandwich in vieren snijden