Mini clubsandwiches met tonijn, chorizo en ei

Snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 sneetjes wit-casinobrood
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tomaat
  • 1 blik tonijn naturel 185 g
  • ½ kropsla
  • eetlepel mayonaise
  • 50 g chorizoworst plakjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen in broodrooster sneetjes brood goudbruin roosteren.
  • Met broodmes korstjes afsnijden en sneetjes overlangs doorsnijden, zodat zes dunne sneetjes ontstaan.
  • Peterselie fijnhakken.
  • Tomaat wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Tonijn in zeef laten uitlekken.
  • Slablaadjes wassen en uitslaan.
  • Blaadjes in stukjes scheuren.

Bereiden:

  • Ei onder koud water afspoelen, pellen, fijnsnijden en mengen met peterselie en ½ eetlepel mayonaise.
  • Tonijn in keukenmachine mengen met 1 eetlepel mayonaise en fijnmalen.
  • 2 sneetjes besmeren met tonijnmayonaise en beleggen met tomatenplakjes en blaadje kropsla .
  • Vervolgens 2 sneetjes insmeren met ei-mayonaise en beleggen met chorizo.
  • Eerste 2 sneetjes op chorizobroodjes plaatsen en beide afdekken met overige 2 sneetjes.
  • Elke sandwich in vieren snijden
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Ei / Varkensvlees / Vis
Land van herkomst Spanje