Mini-taco bites met filodeeg

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 pak filodeeg
  • 3 tl picadillo-kruiden of gerookte paprikapoeder
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 knoflook gehakt
  • 1 blik zwarte bonen uitgelekt
  • ¼ chilipeper of wat druppels Tabasco
  • 1 avocado
  • 125 ml crême fraiche
  • 8 mini- tomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
  • Smeer de vellen filo deeg half in met wat olie en vouw dubbel.
  • Plaats deze in een ingevette muffinvorm en bak deze af tot ze droog zijn.
  • Rul het gehakt en voeg de picadillo-kruiden toe.
  • Voeg de ui en knoflook toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zwarte bonen en de tomaat toe. Verwarm goed door.
  • Vul hier de filo bakjes mee en garneer met wat crème fraîche en avocado.
  • Voeg als laatste nog wat koriander toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

1. Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus. 2. Smeer de vellen filo deeg half in met wat olie en vouw dubbel. 3. Plaats deze in een ingevette muffinvorm en bak deze af tot ze droog zijn. 4. Rul het gehakt en voeg de picadillo-kruiden toe. 5. Voeg de ui en knoflook toe. 6. Breng op smaak met peper en zout. 7. Voeg de zwarte bonen en de tomaat toe. Verwarm goed door. 8. Vul hier de filo bakjes mee en garneer met wat crème fraîche en avocado. Voeg als laatste nog wat koriander toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taco's & Nacho's / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Mexico