Noedelsoep

Porties: 4 mensen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde of bevroren udon Japanse tarwenoedels
  • zout
  • 480 ml dashi
  • 40 ml lichte Japanse sojasaus
  • 40 ml mirin zoete Japanse rijstwijn
  • 1 lente-ui het bovenste gedeelte in dunne reepjes

Instructies

  • Kook de udon ± 10 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.
  • Breng de dashi met de sojasaus en de mirin aan de kook.
  • Verdeel de noedels over 4 soepkommen, schenk er de hete soep op en
  • garneer met lente-ui.
  • Kombu of gedroogde kelp is een lekkere groente en een basisingrediënt
  • voor dashi. Veeg de kombu eerst licht af en pocheer hem daarna zachtjes.
  • Laat niet koken, want anders krijgt de kombu een bittere smaak.
  • Bij de Japanse winkel of een goed gesorteerde toko is instant-dashi te koop.
  • Japanse sojasaus is niet te vergelijken met wat wij ketjap noemen. Ketjap
  • is dik en zoet. Japanse sojasaus of 'shoyu' is wel donker van kleur, maar
  • dunner en zout van smaak. Het is gemaakt van sojabonen, tarwe, water en
  • zout en gerijpt op houten vaten voor een volle, rijke smaak. Als u sojasaus
  • gebruikt, hoeft u dus geen zout meer te gebruiken. (Kikkoman, 150 ml).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Japan