Knapperige Notenpakketjes

Geniet van deze knapperige en verrukkelijke notenpakketjes als heerlijk dessert of snack!
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g gehakte walnoten
  • 50 g suiker
  • 100 ml melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 50 g grof gehakte chocolade
  • 1 ei losgeklopt
  • Extra hele walnoten voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng de gehakte walnoten met de suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakblik en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
  • Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel op elk stuk deeg en vouw de hoeken om, zodat er pakketjes ontstaan.
  • Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
  • Bak de pakketjes in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van walnoten kun je ook amandelen of hazelnoten gebruiken.
 

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling past goed bij deze notenpakketjes.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Noten / Taart
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch