Knapperige Notenpakketjes
Geniet van deze knapperige en verrukkelijke notenpakketjes als heerlijk dessert of snack!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g gehakte walnoten
- 50 g suiker
- 100 ml melk
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen kardemom
- 50 g grof gehakte chocolade
- 1 ei losgeklopt
- Extra hele walnoten voor decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Meng de gehakte walnoten met de suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakblik en snijd het in 8 gelijke stukken.
- Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
- Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel op elk stuk deeg en vouw de hoeken om, zodat er pakketjes ontstaan.
- Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
- Bak de pakketjes in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van walnoten kun je ook amandelen of hazelnoten gebruiken.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling past goed bij deze notenpakketjes.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g