Oesters in bieslookvinaigrette

snel te maken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 oesters
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ eetlepel Thaise vissaus
  • 2 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 sprietjes bieslook

Instructies

  • Oesters openen met oestermesje, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken.
  • Oesters tot gebruik in koelkast zetten.
  • Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
  • In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren.
  • Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat.
  • Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen.
  • Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen.
  • Oesters op schaal serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk