Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus
Ingrediënten
- 250 gram gehakt
- 1 kleine gesnipperde ui
- 15 gr fijngesneden ansjovis filets
- 25 gr gehalveerde olijven
- 25 gr gehalveerde olijven
- 1 eetlepel geraspte citroen
- zout peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine tomaat in stukjes
- 1 dl tomatensaus pot
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel fijngesneden basilicum
- ½ eetlepel fijngesneden peterselie
Instructies
- Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
- Bak het broodje in de olie rondom bruin.
- Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
- Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
- Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.
- Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.