Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g olijven
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- peper
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) melk
- zout
Instructies
- Giet de olijven af en laat ze uitlekken. Hak de olijven zeer fijn en meng er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor.
- Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel. Snijd het deeg in repen van ca. 5 cm bij 24 cm. Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
- Meng de eidooier met de melk en besmeer de pretzels met dit mengsel. Bestrooi met grof zeezout en bak de pretzels in ca. 25 minuten goudbruin in de oven