Omelette Roquefort
Ingrediënten
- 200 gram spinazie
- 10 ei
- 4 eetlepels crême fraiche
- 100 gram Roquefort Danish blue of een andere blauwschimmelkaas 3
- aardappels
- 50 gram boter
- peper zout
- peterselie
Instructies
- Was de spinazie en dep hem droog.
- Smelt 25 gr boter in een koekenpan en laat de spinazie in ± 4 minuten
- slinken.
- Klop de eieren in een kom los en voeg peper, zout, de crème fraîche, de
- spinazie en de kaas toe.
- Roer alles goed door elkaar en zorg dat de kaas goed door het mengsel is
- verdeeld.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem ze uit de pan.
- Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het ei-spinaziekaasmengsel
- toe en bak er een omelet van.
- Bak zo ook de andere drie omeletten.
- Serveer ze op voorverwarmde borden en strooi er de gehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.