Omelette Roquefort

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 10 ei
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • 100 gram Roquefort Danish blue of een andere blauwschimmelkaas 3
  • aardappels
  • 50 gram boter
  • peper zout
  • peterselie

Instructies

  • Was de spinazie en dep hem droog.
  • Smelt 25 gr boter in een koekenpan en laat de spinazie in ± 4 minuten
  • slinken.
  • Klop de eieren in een kom los en voeg peper, zout, de crème fraîche, de
  • spinazie en de kaas toe.
  • Roer alles goed door elkaar en zorg dat de kaas goed door het mengsel is
  • verdeeld.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem ze uit de pan.
  • Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het ei-spinaziekaasmengsel
  • toe en bak er een omelet van.
  • Bak zo ook de andere drie omeletten.
  • Serveer ze op voorverwarmde borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas