Ossenstaartsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ossenstaart
  • 1 klein stukje mager rookspek
  • boter
  • 1 ui
  • enkele worteltjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 liter water
  • zout
  • 15 peper
  • 2 dl madeira
  • peterselie
  • bladselderij
  • basilicum
  • rozemarijn
  • salie
  • marjolein
  • 100 gram gare doperwtjes

Instructies

  • Laat de ossenstaart door de slager in stukken hakken.
  • Bak het stukje rookspek langzaam uit en bak in het uitgelopen spekvet de stukken ossenstaart bruin.
  • Bak dan ook even de in schijven gesneden ui en wortelplakjes mee.
  • Strooi de bloem erover en laat die al roerend lichtbruin worden.
  • Doe er onder goed roeren het water bij en voeg zout en peperkorrels toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat die 4-5 uur trekken.
  • Als het goed is, dient de bouillon wat geleiachtig te zijn.
  • Zeef de bouillon en haal de mooie stukken vlees van de staart.
  • Laat in de madeira de gewassen kruiden op een zacht vuur ± 15 minuten trekken; zeef dit, bak de kruidige madeira met de stukjes vlees en voeg de doperwten bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep