Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Allerhande mei 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • zout
  • 2 koolrabi's
  • 1 zakje witte sauspoeder
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 150 g geraspte Leerdammer of belegen Goudse kaas
  • deciliter melk
  • 25 g boter of margarine
  • peper
  • nootmuskaat
  • 60 g ongezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Koolrabi's schillen, wassen in partjes snijden en in pan met kokend water en zout in 15 à 20 minuten gaar koken. In pannetje saus met 2½ dl melk maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Crème fraîche en 100 g kaas door saus roeren.
  • In pannetje of magnetron rest van melk verwarmen, maar niet laten koken.
  • Aardappels afgieten en fijnstampen.
  • Met boter en warme melk puree smeuïg roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Ovenschaal invetten. Koolrabi over bodem verdelen en saus erover schenken.
  • Groenten afdekken met laag puree.
  • Cashewnoten tot fijne korrels hakken of malen (niet tot poeder).
  • Noten mengen met rest van kaas en over puree strooien.
  • (Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten)
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Koolrabischotel in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin en heet laten worden

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bijvoorbeeld gehaktballen, saucijsjes of vleesvervangers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch