Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje
Allerhande mei 2000
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels schillen, wassen en in pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaar koken.
- Koolrabi's schillen, wassen in partjes snijden en in pan met kokend water en zout in 15 à 20 minuten gaar koken. In pannetje saus met 2½ dl melk maken volgens gebruiksaanwijzing.
- Crème fraîche en 100 g kaas door saus roeren.
- In pannetje of magnetron rest van melk verwarmen, maar niet laten koken.
- Aardappels afgieten en fijnstampen.
- Met boter en warme melk puree smeuïg roeren.
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Ovenschaal invetten. Koolrabi over bodem verdelen en saus erover schenken.
- Groenten afdekken met laag puree.
- Cashewnoten tot fijne korrels hakken of malen (niet tot poeder).
- Noten mengen met rest van kaas en over puree strooien.
- (Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten)
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Koolrabischotel in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin en heet laten worden
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bijvoorbeeld gehaktballen, saucijsjes of vleesvervangers.