Pad hed lae khao pord orn
Gebakken paddenstoelen met mini-maïs
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 1 ui in ringen
- 4 tenen knoflook gekneusd en gehakt, ongepeld
- 4-6 mini-maïs snijd ze in de lengte in 4 stukken en de cilindertjes nog eens in 4 kwarten
- ½ mok boomoortjes gewelde gedroogde in 1 cm brede reepjes
- 1 mok stro-champignons in vieren gedeeld
- 2 eetlepel(s) oestersaus veggie: paddenstoelensaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus lichte veggie: 2 el lichte sojasaus
- 1 eetlepel(s) vissaus . / veggie: weglaten
- 1 tl kristalsuiker
- 2 eetlepel(s) maïzena opgelost in 4 el water
- 2 lente-uitjes in 2 cm lange stukjes
- 1 grote rode chilipepers "thai chocolate" in ringetjes
Instructies
- Verhit de olie op een matig vuur en fruit de ui tot ze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en fruit tot deze begint te geuren.
- Voeg de mini-maïs, de boomoortjes en stro-champignons en roerbak alles nog 1 min.
- Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, kristalsuiker en het bindpapje toe.
- Voeg de chilipeper en de lente-ui toe en roerbak het geheel nog 30 sec.
- Serveer heet.