Pad hed lae khao pord orn

Gebakken paddenstoelen met mini-maïs
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 1 ui in ringen
  • 4 tenen knoflook gekneusd en gehakt, ongepeld
  • 4-6 mini-maïs snijd ze in de lengte in 4 stukken en de cilindertjes nog eens in 4 kwarten
  • ½ mok boomoortjes gewelde gedroogde in 1 cm brede reepjes
  • 1 mok stro-champignons in vieren gedeeld
  • 2 eetlepel(s) oestersaus veggie: paddenstoelensaus
  • 1 eetlepel(s) sojasaus lichte veggie: 2 el lichte sojasaus
  • 1 eetlepel(s) vissaus . / veggie: weglaten
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 eetlepel(s) maïzena opgelost in 4 el water
  • 2 lente-uitjes in 2 cm lange stukjes
  • 1 grote rode chilipepers "thai chocolate" in ringetjes

Instructies

  • Verhit de olie op een matig vuur en fruit de ui tot ze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en fruit tot deze begint te geuren.
  • Voeg de mini-maïs, de boomoortjes en stro-champignons en roerbak alles nog 1 min.
  • Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, kristalsuiker en het bindpapje toe.
  • Voeg de chilipeper en de lente-ui toe en roerbak het geheel nog 30 sec.
  • Serveer heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch