Paddestoelencrostini

Porties: 16 stuks
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak paddestoelenmelange 200 g
  • 1 ui
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 8 sneetjes landbrood
  • 3 eetlepel(s) groene pesto bakje a 100 g
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Ui al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Zout en versgemalen peper erover strooien, citroensap toevoegen en kort laten afkoelen.
  • Brood roosteren, sneetjes diagonaal doorsnijden.
  • Brood met pesto besmeren.
  • Paddenstoelenmengsel erover verdelen en peterselie erboven fijn knippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Strooi als extra 3 plakken rauwe ham in reepjes over de paddenstoelen, of schaaf er
Parmezaanse kaas over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Broodjes
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch