Pangsit 1

Pangsit is een voorgerecht, of een hapje bij de borrel.
Men hoort bij pangsitjes een dipsaus te serveren (bijvoorbeeld gembersaus).
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensgehakt
  • 200 gram garnalen blikje
  • zout peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kopje water
  • pangsitvellen
  • 2 eetlepels gember uit een potje
  • sambal oelek naar smaak
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • azijn als het is afgekoeld

Instructies

  • Kneed het gehakt met alle kruiden goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
  • Vouw de balletjes in de pangsitvellen en bak ze in de olie lichtbruin.
  • Voorbeeld van een dipsaus: Gembersaus (zoete/hete saus)
  • Breng alles aan de kook en leng aan met aardappelmeel.
  • Voeg, als het is afgekoeld, een scheutje azijn toe.
  • Deze saus is niet zo goed houdbaar (± 1 week).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes
Land van herkomst China