Pangsit 1
Pangsit is een voorgerecht, of een hapje bij de borrel.Men hoort bij pangsitjes een dipsaus te serveren (bijvoorbeeld gembersaus).
Ingrediënten
- 500 gram varkensgehakt
- 200 gram garnalen blikje
- zout peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels suiker
- 1 kopje water
- pangsitvellen
- 2 eetlepels gember uit een potje
- sambal oelek naar smaak
- 2 theelepel paprikapoeder
- azijn als het is afgekoeld
Instructies
- Kneed het gehakt met alle kruiden goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
- Vouw de balletjes in de pangsitvellen en bak ze in de olie lichtbruin.
- Voorbeeld van een dipsaus: Gembersaus (zoete/hete saus)
- Breng alles aan de kook en leng aan met aardappelmeel.
- Voeg, als het is afgekoeld, een scheutje azijn toe.
- Deze saus is niet zo goed houdbaar (± 1 week).