Vermaal de garnalen en meng deze met het vlees, de gehakte knoflook en de groenten goed door elkaar.
Klop het ei en roer dit door de massa.
Breng het op smaak met peper, zout en ve-tsin.
Maak kleine balletjes van het mengsel en leg op elk pangsitvel een balletje.
Vanuit een hoek van het vel rolt u het balletje tot net over de helft van het vel.
Dan vouwt u de buitenste hoeken naast het balletje naar achteren.
Verhit dan de olie goed en bak de pangsit daarin mooi goudbruin.
Over de pangsit kunt u nog een gembersaus gieten.
Laat de suiker in een pan iets karameliseren, maar laat hem niet te donker worden.
Voeg 2 kopjes water toe en kook het mengsel tot de bruine massa is opgelost.
Voeg de jonge, in heel dunne reepjes gesneden gember met de fijngehakte lomboks toe.
Doe de tomatensaus erbij, de ketjap, zout en peper naar smaak en een scheutje azijn.
Bind het geheel met ± 1 eetlepel bloem en warm de saus nog even door.
Deze saus smaakt erg lekker bij pangsit en loempia.