Pangsit 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 pangsitvellen
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram varkensgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ½ eetlepel(s) fijngesneden prei
  • 1 ½ eetlepel(s) fijngesneden selderij
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • ve-tsin
  • water
  • bloem
  • olie
  • gembersaus
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 kopjes water
  • 2-3 cm gember
  • 2 lomboks
  • 2 eetlepel(s) tomatensaus
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • azijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Vermaal de garnalen en meng deze met het vlees, de gehakte knoflook en de groenten goed door elkaar.
  • Klop het ei en roer dit door de massa.
  • Breng het op smaak met peper, zout en ve-tsin.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel en leg op elk pangsitvel een balletje.
  • Vanuit een hoek van het vel rolt u het balletje tot net over de helft van het vel.
  • Dan vouwt u de buitenste hoeken naast het balletje naar achteren.
  • Verhit dan de olie goed en bak de pangsit daarin mooi goudbruin.
  • Over de pangsit kunt u nog een gembersaus gieten.
  • Laat de suiker in een pan iets karameliseren, maar laat hem niet te donker worden.
  • Voeg 2 kopjes water toe en kook het mengsel tot de bruine massa is opgelost.
  • Voeg de jonge, in heel dunne reepjes gesneden gember met de fijngehakte lomboks toe.
  • Doe de tomatensaus erbij, de ketjap, zout en peper naar smaak en een scheutje azijn.
  • Bind het geheel met ± 1 eetlepel bloem en warm de saus nog even door.
  • Deze saus smaakt erg lekker bij pangsit en loempia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes
Land van herkomst China