Papillot van erwtjes met spek
Ingrediënten
- 750 gram erwten
- 100 gram gerookt spek
- ½ kleine krop sla
- 2 dl droge witte wijn
- boter
- peper
- zout
Instructies
- Maak 4 zakjes (van ± 20 X 20 cm) van aluminiumfolie.
- Dop de erwten, was ze en verdeel ze over de zakjes.
- Snijd het spek in dunne reepjes.
- Maak de sla schoon en snijd ze iin dunne sliertjes.
- Verdeel het spek en de sla over de zakjes, giet er de witte wijn over en voeg wat peper en zout toe.
- Plaats bovenop een klontje boter en rol de zakjes stevig dicht.
- Leg de zakjes ongeveer 15 minuten op de barbecue en serveer ze bij vleesgerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van peulerwten kunt u ook diepvrieserwten gebruiken. Reken hiervoor 100 gr per persoon.