Italiaanse Caprese Penne
Ingrediënten
- 150 gram penne of een andere stevige pastasoort
- 250 gram tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 bakje mozzarella 125 gram
- 1 zakje basilicum 15 gram
Instructies
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de tomaten met de helft van de olijfolie, zout en peper.
- Rooster de tomaten onder de hete grill op een bakplaat of in een droge koekenpan gedurende 5-7 minuten, af en toe omscheppen.
- Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes.
- Scheur de basilicumblaadjes grof.
- Giet de pasta af en meng de resterende olie en zout en peper naar smaak erdoor.
- Voeg de mozzarella en tomaten toe aan de pasta en meng voorzichtig.
- Verdeel de pasta over twee warme diepe borden en garneer met de basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schep de gare pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.Wijnadvies:
Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht. Hun citrus- en bloemige tonen vullen de frisheid van de tomaten en basilicum aan, terwijl ze een verfrissende balans bieden aan de romige mozzarella.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal