Pepernoten

      Reacties uitgeschakeld voor Pepernoten

 

Pepernoten

Categorie Koek
Opmerking Sinterklaas
porties 2
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr boter
  • 50 gr basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Hoe maak ik het klaar

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden en de boter in een grote kom en snijd de boter in de kom stuk.
  • Kneed het mengsel met een koele hand vlug tot een bal.
  • Vet een bakplaat met een beboterd kwastje in en verwarm de oven voor op 170°c.
  • Draai van het deeg kleine balletjes en leg die op de bakplaat.
  • Druk de balletjes met de duim licht in.
  • Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de pepernoten in ± 10 minuten gaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven, maak de pepernoten met een pannenkoekmes van de bakplaat los en laat ze afkoelen op een bord.