Pittige Eierhapjes

Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 bosuitje
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 5 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel seroendeng kokos kruidenmix
  • 12 salade ragoutcups

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
  • Was ondertussen het bosuitje en snijd het in dunne ringetjes.
  • Was de ijsbergsla, dep droog en scheur het in 12 vierkantjes van ongeveer 5 cm.
  • Spoel de eieren onder koud water af, pel ze en snijd elk ei in vier partjes.
  • Doe de eierpartjes in een schaaltje en bedek ze met de zoete chilisaus.
  • Strooi de bosuiringetjes erover.
  • Bereiding:
  • Leg stukjes ijsbergsla in de salade cups.
  • Schep de eierpartjes met saus op het midden van de ijsbergslablaadjes.
  • Strooi de seroendeng eroverheen.
  • Serveer de pittige eierhapjes direct als voorgerecht of als snack op een feestelijke gelegenheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is vegetarisch, maar controleer de ingrediënten van de salade ragoutcups om te verzekeren dat het geschikt is voor uw dieet.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Koude Hapjes / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch