Pikante kaasfondue

Snel te maken.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 300 ml melk
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 300 g cheddar donkergele Engelse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella kaas, in stukjes
  • 2 eetlepel(s) jalapeñopepers pot à 227 g
  • ½ zakje verse koriander à 15 g, fijngehakt

Instructies

  • In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten.
  • Bloem erover strooien en 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat.
  • Roomkaas in saus laten smelten.
  • Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is.
  • Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren.
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om te dippen:
– beetgaar gekookte minimaïskolfjes
– repen rode of gele paprika
– tortillachips of opgerolde repen wraptortilla
– stukjes verse ananas
– stukken avocado
– blokjes chorizoworst
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch