Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 eetlepel(s) bloem
- 300 ml melk
- 150 g verse roomkaas naturel
- 300 g cheddar donkergele Engelse kaas, geraspt
- 1 bol mozzarella kaas, in stukjes
- 2 eetlepel(s) jalapeñopepers pot à 227 g
- ½ zakje verse koriander à 15 g, fijngehakt
Instructies
- In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten.
- Bloem erover strooien en 1 minuut zachtjes meebakken.
- Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat.
- Roomkaas in saus laten smelten.
- Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is.
- Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren.
- Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om te dippen:
– beetgaar gekookte minimaïskolfjes
– repen rode of gele paprika
– tortillachips of opgerolde repen wraptortilla
– stukjes verse ananas
– stukken avocado
– blokjes chorizoworst
– beetgaar gekookte minimaïskolfjes
– repen rode of gele paprika
– tortillachips of opgerolde repen wraptortilla
– stukjes verse ananas
– stukken avocado
– blokjes chorizoworst