Piroschki met gerookte zalm

Wereldkeuken
Porties: 10 stuks
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes verse dille
  • 2 gerookte zalmfilet ca. 150 g
  • 1 eierdooier

Instructies

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ei in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Dille fijnsnijden.
  • Zalm in blokjes snijden en mengen met ei, sjalot en dille.
  • Eierdooier loskloppen.
  • Deegplakjes uitsteken en bestrijken met ei.
  • Zalmmengsel op midden van deegplakjes verdelen.
  • Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
  • Bovenkant bestrijken met eidooier en in ca. 20 minuten gaar bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis / Zalm