Piroschki met gerookte zalm
Wereldkeuken
Equipment
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ei
- 2 sjalotjes
- 3 takjes verse dille
- 2 gerookte zalmfilet ca. 150 g
- 1 eierdooier
Instructies
- Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Ei in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Dille fijnsnijden.
- Zalm in blokjes snijden en mengen met ei, sjalot en dille.
- Eierdooier loskloppen.
- Deegplakjes uitsteken en bestrijken met ei.
- Zalmmengsel op midden van deegplakjes verdelen.
- Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
- Bovenkant bestrijken met eidooier en in ca. 20 minuten gaar bakken.