Piroschki met kruidenricotta

Wereldkeuken
Porties: 10 stuks
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes kervel
  • 250 g ricotta Italiaanse kaas
  • 1 eetlepel(s) zure room potje a 125 ml
  • 1 ei

Instructies

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Peterselie en kervel fijnsnijden en in kom mengen met ricotta en zure room.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Deegplakjes uitsteken en insmeren met losgeklopt ei.
  • Op midden van deegplakjes ricotta-kruidenmengsel verdelen.
  • Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
  • Bovenkant met ei insmeren.
  • Pasteitjes op bakplaat rangschikken en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Kaas