Piroschki met kruidenricotta
Wereldkeuken
Equipment
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg diepvries
- 3 takjes peterselie
- 3 takjes kervel
- 250 g ricotta Italiaanse kaas
- 1 eetlepel(s) zure room potje a 125 ml
- 1 ei
Instructies
- Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Peterselie en kervel fijnsnijden en in kom mengen met ricotta en zure room.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Deegplakjes uitsteken en insmeren met losgeklopt ei.
- Op midden van deegplakjes ricotta-kruidenmengsel verdelen.
- Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
- Bovenkant met ei insmeren.
- Pasteitjes op bakplaat rangschikken en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.