Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix

snel te maken
Porties: 8 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 shoarmabroodjes voorgebakken
  • 2 plakken geitenkaas vers (a ca. 75 g)
  • 2 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel munt gedroogde
  • mespunt zout

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Hazelnoten fijnhakken.
  • In droge koekenpan hazelnoten en sesamzaad ca. 5 minuten op laag vuur roosteren.
  • Intussen broodjes halveren tot halve maantjes.
  • Broodjes vanaf midden voorzichtig insnijden tot zakjes ontstaan.
  • Plakken geitenkaas elk in 4 stukken snijden.
  • Halve broodjes vullen met kaas.
  • Bedruppelen met honing.
  • Broodjes met opening naar boven tussen richels van rooster ca. 20 cm onder grill schuiven en ca. 2 minuten grillen tot kaas begint te smelten.
  • Koriander, munt en zout door notenmengsel roeren.
  • Notenmengsel over kaas strooien.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip
Direct uit grill enkele reepjes knapperige, koude ijsbergsla in gesmolten kaas steken.
Bestrooien met notenmengsel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Broodjes / Kaas
Land van herkomst Mediterraan