Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix
snel te maken
Ingrediënten
- 2 eetlepels hazelnoten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 shoarmabroodjes voorgebakken
- 2 plakken geitenkaas vers (a ca. 75 g)
- 2 theelepel vloeibare honing
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 1 theelepel munt gedroogde
- mespunt zout
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Hazelnoten fijnhakken.
- In droge koekenpan hazelnoten en sesamzaad ca. 5 minuten op laag vuur roosteren.
- Intussen broodjes halveren tot halve maantjes.
- Broodjes vanaf midden voorzichtig insnijden tot zakjes ontstaan.
- Plakken geitenkaas elk in 4 stukken snijden.
- Halve broodjes vullen met kaas.
- Bedruppelen met honing.
- Broodjes met opening naar boven tussen richels van rooster ca. 20 cm onder grill schuiven en ca. 2 minuten grillen tot kaas begint te smelten.
- Koriander, munt en zout door notenmengsel roeren.
- Notenmengsel over kaas strooien.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip
Direct uit grill enkele reepjes knapperige, koude ijsbergsla in gesmolten kaas steken.
Bestrooien met notenmengsel.
Direct uit grill enkele reepjes knapperige, koude ijsbergsla in gesmolten kaas steken.
Bestrooien met notenmengsel.