Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 beschuiten verkruimeld
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 stukje gemberwortel vers, geschild en geraspt (of neem anders 1 à 2 uit een potje)
- 2 tenen knoflook geperst of geraspt
- 1 theelepel ketoembar
- 2 eetlepel(s) gefruite uitjes
- 1 ei losgeklopt
- zout en peper naar smaak
- bak of braad of zonnebloemolie
Instructies
- Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en draai er met een koele hand ca. 8 ballen van.
- Verhit de margarine/olie in een braadpan en bak de ballen rondom bruin.
- Giet er een beetje warm water bij en laat de ballen zo’n 15 à 20 minuten zonder deksel gaar worden.
- Af en toe om keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De laatste jaren gebruikte ik altijd rundergehakt voor gehaktballen, maar nu heb ik dus weer eens half om half gebruikt. Eigenlijk is deze gehaktsoort – vind ik – lekkerder (smeuïg).