Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Porties: 4 grote of dubbele aantal kleintjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 stukje gemberwortel vers, geschild en geraspt (of neem anders 1 à 2 uit een potje)
  • 2 tenen knoflook geperst of geraspt
  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 eetlepel(s) gefruite uitjes
  • 1 ei losgeklopt
  • zout en peper naar smaak
  • bak of braad of zonnebloemolie

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en draai er met een koele hand ca. 8 ballen van.
  • Verhit de margarine/olie in een braadpan en bak de ballen rondom bruin.
  • Giet er een beetje warm water bij en laat de ballen zo’n 15 à 20 minuten zonder deksel gaar worden.
  • Af en toe om keren.

Notities / Tips / Wijnadvies

De laatste jaren gebruikte ik altijd rundergehakt voor gehaktballen, maar nu heb ik dus weer eens half om half gebruikt. Eigenlijk is deze gehaktsoort – vind ik – lekkerder (smeuïg).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Varkensvlees / Vlees