Pittige Nasi Goreng met spekjes
Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord ''Nasi Goreng', betekent 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' gebakken. Deze Nasi goreng heeft een pittige smaak door de Conimex Sambal Oelek en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Cassave
Ingrediënten
- 350 gram rijst
- 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
- 1 prei
- 2 paprika
- 2 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
- 75 g Conimex Kroepoek Cassave
Instructies
- Snij de paprika in reepjes, en de prei in halve ringen.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng de mix voor nasi goreng met 100 ml warm water.
- Verhit 2 el wokolie, wok de spekblokjes ca. 2 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Roer de nasi goreng kruidenmix en 2 el Conimex sambal badjak en erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erdoor en warm goed door.
- Verdeel de nasi goreng over 4 borden of grote kommen. Maak het knapperig met Conimex cassave kroepoek en pittiger met Conimex sambal badjak.
Notities / Tips / Wijnadvies
VARIATIES
Eet in plaats van Conimex cassave kroepoek, Conimex kroepoek sweet chili, Conimex bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | Vet: 11.6 g | Sugar: 6.2 g