Pittige Nasi Goreng met spekjes

Het woord 'Nasi Goreng' komt oorspronkelijk uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Als je kijkt naar de vertaling van het woord ''Nasi Goreng', betekent 'Nasi' rijst en het woord 'Goreng' gebakken. Deze Nasi goreng heeft een pittige smaak door de Conimex Sambal Oelek en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Cassave
Porties: 4
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Snij de paprika in reepjes, en de prei in halve ringen.
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng de mix voor nasi goreng met 100 ml warm water.
  • Verhit 2 el wokolie, wok de spekblokjes ca. 2 min. Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Roer de nasi goreng kruidenmix en 2 el Conimex sambal badjak en erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de nasi goreng over 4 borden of grote kommen. Maak het knapperig met Conimex cassave kroepoek en pittiger met Conimex sambal badjak.

Notities / Tips / Wijnadvies

VARIATIES
Eet in plaats van Conimex cassave kroepoekConimex kroepoek sweet chili, Conimex bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | Vet: 11.6 g | Sugar: 6.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Azië / Indonesië