Pizza Funghi met roodschimmelkaas en tijm

Paddenstoelenpizza met Roodschimmelkaas en Tijm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 200 g paddenstoelenmix shiitake, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, mini champignons
  • 50 g roodschiimmelkaas
  • 2 takjes verse tijm grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizza.
  • Beleg de pizza met de paddenstoelen en de roodschiimmelkaas.
  • Bestrooi de pizza met de grof gehakte tijm.
  • Bak de pizza in ca.
  • 8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pizza funghi met roodschiimmelkaas en tijm is heerlijk als hoofdgerecht voor een gezellig diner thuis.
Wijnadvies:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een glas rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Merlot.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch