Pesto-Parmezaan Twisters

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers spelt-pizzadeeg Tante Fanny
  • 4 eetlepels groene pesto Genovese
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 4 tomaten fijngehakt
  • Sesamzaadjes om te bestrooien
  • 1 ei geklutst, om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Snijd het deeg in 2 gelijke stukken.
  • Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 eetlepels pesto, doe hetzelfde met de andere helft.
  • Leg 1 helft apart.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de fijngehakte tomaten en geroosterde pijnboompitten.
  • Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan.
  • Snijd deze nu in 4 banen.
  • Neem de uiteinden tussen beide duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.
  • Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei.
  • Garneer met wat sesamzaadjes.
  • Bak de twisters in de onderste helft van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt en serveer ze warm als bijgerecht of snack.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pesto-parmezaan twisters als smakelijke toevoeging aan een Italiaanse maaltijd of als verrassend hapje bij een feestelijke gelegenheid. Deze knapperige twisters zijn een smaakvolle traktatie voor iedereen!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Pizza / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch