Pizza Verdure met artisjok en brie

Vegetarische Pizza met Artisjok en Brie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 1 blik artisjokken in plakjes gesneden
  • 1 blik maïs 300 g, uitgelekt
  • 100 g brie in plakjes gesneden
  • Chili-olie
  • Bosjes koriander

Instructies

  • erwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizza.
  • Beleg de pizza met de spinazieblaadjes, plakjes artisjok, maïskorrels en de plakjes brie.
  • Bewaar wat spinazieblaadjes voor de garnering.
  • Bak de pizza in ca.
  • 8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de korianderblaadjes en wat verse spinazieblaadjes.
  • Besprenkel de pizza met chili-olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze vegetarische pizza met artisjok en brie is een heerlijke keuze voor een smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse salade en een glas witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch