Pompoen met kokossoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 325 gram verse pompoen
  • 2 theelepels vers limesap
  • 75 gram garnalen
  • 2 sjalotten
  • 2 verse rode peper
  • 2 verse groene peper
  • 1 theelepel trassi
  • 250 ml dikke kokosolie
  • 750 ml dunne kokosolie
  • zout
  • 4 verse basilicum

Instructies

  • Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter, zodat de pompoen bij het koken niet uit elkaar valt.
  • Giet het limesap over de pompoen en laat hem 20 minuten staan.
  • Doe de gedroogde garnalen, de sjalotten, de pepers en de trassi in een vijzel en stamp tot een gladde massa is ontstaan.
  • Giet de dikke kokosmelk in een steelpan en breng die aan de kook.
  • Voeg de kruidenmassa onmiddellijk toe en laat het geheel, al roerend, 5 minuten koken.
  • Voeg de pompoen toe, temper het vuur en laat de soep 10 minuten zacht doorkoken.
  • Voeg dan de helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op smaak.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat haar doorkoken tot de pompoen gaar, maar nog niet zacht is.
  • Voeg tenslotte de overgebleven kokosmelk en de basilicumbladeren toe, roer alles goed door elkaar, breng de soep opnieuw aan de kook en dien haar op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep