Poolse bietensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ liter water
  • 400 gram bieten
  • 500 gram vlees met been
  • 200 gram soepgroente
  • 5 gram gedroogde paddestoelen
  • 50 gram uien
  • 1/4-1/2 liter zuur bietenaftreksel
  • 1 laurierblaadje
  • witte peper zout
  • suiker
  • 1 teentje knoflook
  • bonen
  • boekweitgrutten
  • gekookte eieren
  • pasteitjes
  • ravioli
  • biscuitjes
  • vlees
  • bouillon
  • ham
  • spek
  • worst

Instructies

  • Was de geweekte paddestoelen en de beentjes met het vlees, giet er het water op, voeg zout toe en laat het vlees zachtjes koken.
  • Kook of bak de bieten in de schil, goed afgeborsteld en gewassen, afzonderlijk gaar; laat ze, als ze gaar zijn, uitlekken, pel ze en rasp ze grof.
  • Breng de soep met fijngewreven knoflook met zout, suiker en het zure bietenaftreksel op smaak.
  • Dien de soep op met witte of bruine bonen, boekweitgrutten en/of hard gekookte eieren.
  • De door een fijne zeef gezifte en ontvette heldere bietensoep kan worden opgediend met pasteitjes, met ravioli of met brosse biscuitjes.
  • het overgebleven afgetrokken vlees kan als vulsel voor de pasteitjes en de ravioli worden gebruikt.
  • Bietensoep wordt ook wel toebereid met bouillon en ham, of met spek en worst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Polen