Rabarberfantasie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2-3 eetlepels water
  • 4 stelen rabarber
  • 1 dl water
  • 80 gram suiker
  • 1 grote friszure handappel
  • 1 eetlepel gember
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel basterdsuiker

Instructies

  • Wel de rozijnen in het water.
  • Maak de rabarber schoon (schillen is niet nodig), snijd ze in gelijke stukken, was die en laat ze goed uitlekken.
  • Los de suiker in het water op, breng het aan de kook en laat de rabarber hierin, zonder echt te koken, in 10-15 minuten zacht worden (dus niet tot moes koken).
  • Schil de appel, snijd hem in blokjes en verwarm die samen met de gewelde rozijnen de laatste 5 minuten met de rabarber mee.
  • Laat de rabarber afkoelen en bind het vocht zo nodig met wat aardappelmeel.
  • Klop de gembersnippers en de siroop luchtig door de crème fraîche en breng op smaak met basterdsuiker.
  • Schep de afgekoelde rabarbercompote en de crème fraîche luchtig door elkaar.
  • Doe de compote in coupes of in een schaal en zet die koel weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht