Aardappel-Groentetajine met Abrikozen en Saffraan
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 bosje bospeen
- 2 paprika's
- 200 g sperziebonen
- 400 g aardappels
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g gewelde abrikozen
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels
- 1 theelepel honing
Instructies
- Snipper de uien grof.
- Verwijder het groen tot op een klein stukje van de worteltjes.
- Schil de worteltjes met een dunschiller.
- Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in grote stukken.
- Maak de sperziebonen schoon en was ze.
- Boen de aardappels onder koud stromend water schoon en snijd ze in stukken.
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan.
- Fruit de ui en voeg dan de andere groenten toe.
- Voeg zoveel water toe dat alle groenten net niet onderstaan.
- Voeg de gewelde abrikozen, saffraan, ketoembar, kaneelstokje, kruidnagels en honing toe.
- Breng alles aan de kook.
- Stoof de groenten met het deksel schuin op de pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ongeveer 2 uur gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren, kun je 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g