Heerlijke abrikozen-hazelnotenballetjes, zorgvuldig geplaatst in papieren bonbonvormpjes op een rustieke houten tafel. De feloranje kleur van de abrikozen contrasteert mooi met de goudbruine stukjes geroosterde hazelnoten. Verspreide hazelnoten, gedroogde abrikozen en een licht linnen doek voegen textuur toe aan de frisse en uitnodigende presentatie. 🍑🌰✨

Abrikozen-Hazelnotenballetjes

Gezonde en zoete abrikozen-hazelnotenballetjes die eenvoudig te bereiden zijn. Perfect als snack, tussendoortje of een feestelijke traktatie!
Porties: 24
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g geroosterde ongezouten hazelnoten
  • 250 g gedroogde abrikozen

Instructies

  • Hak de geroosterde hazelnoten grof met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  • Haal ze uit de kom.
  • Maal de gedroogde abrikozen fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de gehakte hazelnoten toe en maal het mengsel samen nog 3 tellen.
  • Vorm ongeveer 25 balletjes van het mengsel.
  • Leg de abrikozen-hazelnotenballetjes eventueel in papieren bonbonvormpjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke abrikozen-hazelnotenballetjes als een zoet en gezond nagerecht. Een eenvoudige traktatie die snel te bereiden is en perfect is om te delen.
Wijnadvies:
Een glas dessertwijn, zoals een Sauternes of een zoete witte wijn, past perfect bij deze zoete balletjes.

Voedingswaarden

Serving: 1 balletje | Calories: 60 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g | Zout: 0 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Hapjes / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst