Agar Agar Dengan van Jan Plasmans

Mango pudding met kokos saus uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepels agar agar
  • 2 dl water koud
  • 2 mango
  • 1 citroen
  • 90 gram suiker
  • 3 eieren
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 mespunt zout
  • 7 dl melk
  • 3 eetlepels kokos geraspt

Instructies

  • Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 15 ml bedraagt.
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom.
  • Roer ze au a bain a Marie luchtig.
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
  • Laat de saus au a bain a Marie dik worden.
  • Doe de kokos erbij.
  • Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch