Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 60 g roomkaas
- 1 eetlepel amandelpasta
- 1 eetlepel boter
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- ½ maatdopje vloeibare zoetstof bijv. Natrena
- 1 eetlepel cacao
- Optioneel:
- walnoten
- chocoladesaus
- hagelslag voor de topping
Instructies
- Roer de roomkaas, amandelpasta en boter goed door elkaar.
- Als het mengsel te stijf is, kun je het even zachter laten worden in de magnetron.
- Voeg het ei, vanille-extract, vloeibare zoetstof en cacao toe.
- Roer goed tot het een romig mengsel is.
- Doe het mengsel in een ingevet magnetronschaaltje en bedek het met magnetronfolie.
- Zet het schaaltje 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Keer de brownie om op een bord en strooi er gehakte walnoten, chocoladesaus, hagelslag of andere toppings naar keuze overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Geniet van deze snelle en smakelijke brownies met een vleugje amandelpasta en roomkaas! Deze brownies zijn heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de koffie of thee.
- Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een mooie aanvulling op deze zoete lekkernij.