Amandelroomkaas Brownies

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 g roomkaas
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ maatdopje vloeibare zoetstof bijv. Natrena
  • 1 eetlepel cacao
  • Optioneel:
  • walnoten
  • chocoladesaus
  • hagelslag voor de topping

Instructies

  • Roer de roomkaas, amandelpasta en boter goed door elkaar.
  • Als het mengsel te stijf is, kun je het even zachter laten worden in de magnetron.
  • Voeg het ei, vanille-extract, vloeibare zoetstof en cacao toe.
  • Roer goed tot het een romig mengsel is.
  • Doe het mengsel in een ingevet magnetronschaaltje en bedek het met magnetronfolie.
  • Zet het schaaltje 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Keer de brownie om op een bord en strooi er gehakte walnoten, chocoladesaus, hagelslag of andere toppings naar keuze overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Geniet van deze snelle en smakelijke brownies met een vleugje amandelpasta en roomkaas! Deze brownies zijn heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de koffie of thee.
  • Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een mooie aanvulling op deze zoete lekkernij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch