Een stevige en rustieke ossestaartsoep, geserveerd in een grote kom en gegarneerd met verse kruiden zoals peterselie en selderijblaadjes. De soep is rijk gevuld met malse stukken ossestaart en groenten, wat zorgt voor een warme en uitnodigende maaltijd. De setting is gestileerd met een levendig Mexicaans-geïnspireerd decor, inclusief kleurrijke tafellakens en rustieke houten elementen, wat een feestelijke en gezellige eetervaring oproept.

Ambachtelijke Ossestaartsoep

Heerlijke ambachtelijke ossestaartsoep met rijke smaken van kruidnagel, laurier en tijm.
Porties: 4
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ½ kg ossestaart in stukken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien in ringen
  • 1 grote winterwortel in stukken
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • Stukje foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes selderij
  • Peterselie
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken ossestaart rondom bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Schuim regelmatig af.

Bereiding:

  • Voeg de uien, wortel, zwarte peperkorrels, kruidnagels, laurierblaadjes, foelie, tijm, selderij en peterselie toe aan de pan.
  • Laat de soep 3 1/2 uur zachtjes trekken.
  • Zeef de soep en haal het vlees van de botten.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg het vlees weer toe aan de soep.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met gehakte verse kruiden zoals peterselie, selderij en bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer de vulling en voeg bijvoorbeeld 200 g dun gesneden paddestoelen, zoals champignons, toe. Bak ze in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten en voeg ze voor het serveren aan de soep toe.
Wijnadvies:
Bij deze rijke ossestaartsoep past een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Rioja. Deze versterken de diepe en hartige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Winter
Feestdagen etc Kerst