Ambachtelijke Ossestaartsoep
Heerlijke ambachtelijke ossestaartsoep met rijke smaken van kruidnagel, laurier en tijm.
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 ½ kg ossestaart in stukken
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 uien in ringen
- 1 grote winterwortel in stukken
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- Stukje foelie
- 2 takjes tijm
- 6 takjes selderij
- Peterselie
- Zout
Instructies
Voorbereiding:
- Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken ossestaart rondom bruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Schuim regelmatig af.
Bereiding:
- Voeg de uien, wortel, zwarte peperkorrels, kruidnagels, laurierblaadjes, foelie, tijm, selderij en peterselie toe aan de pan.
- Laat de soep 3 1/2 uur zachtjes trekken.
- Zeef de soep en haal het vlees van de botten.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep.
- Bestrooi de soep voor het serveren met gehakte verse kruiden zoals peterselie, selderij en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de vulling en voeg bijvoorbeeld 200 g dun gesneden paddestoelen, zoals champignons, toe. Bak ze in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten en voeg ze voor het serveren aan de soep toe.
Wijnadvies:
Bij deze rijke ossestaartsoep past een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Rioja. Deze versterken de diepe en hartige smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g