Ambachtelijke Wildbouillon met Hert en Wilde Zwijn

Deze rijke wildbouillon, gemaakt van hert en wild zwijn, is de perfecte basis voor een verfijnd gerecht of kan als op zichzelf staande soep worden geserveerd.
Porties: 4
(inclusief 20 minuten voorbereiding) 3 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter water
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 4 takjes tijm
  • 500 gram wildvlees bijv. hert, wild zwijn
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 ui
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het wildvlees in stukken.
  • Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken, en plet de knoflookteentjes.
  • Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en water in een grote pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
  • Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
  • Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een Barolo, past uitstekend bij de rijke smaak van deze wildbouillon.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bouillon / Soep / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw