Amerikaans Bananenbrood met Walnoten
Een heerlijk, klassiek Amerikaans bananenbrood met walnoten – perfect voor bij de brunch of als tussendoortje.
Ingrediënten
- 100 g margarine
- 200 g suiker
- 2 eieren losgeklopt
- 1 theelepel citroensap
- 3 middelgrote rijpe bananen
- 100 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 60 g gehakte walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C en vet het bakblik in met olie.
- Klop de margarine en suiker romig.
- Voeg de losgeklopte eieren toe en meng goed.
- Pureer de bananen, roer het citroensap erdoor en voeg toe aan het roommengsel.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe, en roer tot een glad beslag.
- Voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
- Giet het beslag in het bakblik en bak gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het bananenbrood gaar is.
- Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Serveer met of zonder boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een kop koffie of thee past uitstekend bij dit bananenbrood.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 28 g