Bananenbrood met walnoten, geserveerd op snijplank in gezellige Amerikaanse keuken.

Amerikaans Bananenbrood met Walnoten

Een heerlijk, klassiek Amerikaans bananenbrood met walnoten – perfect voor bij de brunch of als tussendoortje.
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g margarine
  • 200 g suiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 middelgrote rijpe bananen
  • 100 g bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 60 g gehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en vet het bakblik in met olie.
  • Klop de margarine en suiker romig.
  • Voeg de losgeklopte eieren toe en meng goed.
  • Pureer de bananen, roer het citroensap erdoor en voeg toe aan het roommengsel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe, en roer tot een glad beslag.
  • Voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het bananenbrood gaar is.
  • Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Serveer met of zonder boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Een kop koffie of thee past uitstekend bij dit bananenbrood.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Fruit / Gebak / Lunch / Noten
Land van herkomst America
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch