Andijviestamppot met Casselerrib-Rolletjes en Ananasjus

Andijviestamppot met Casselerrib-Rolletjes en Ananasjus

Verwen jezelf met deze smaakvolle andijviestamppot, gecombineerd met casselerrib-rolletjes gevuld met ananas en een heerlijke ananasjus. Een perfecte mix van hartig en zoet, ideaal voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 8 dikke plakken casselerrib ± 25 g per plak
  • 3 eetlepels mosterd
  • 75 g boter
  • 2 dl melk
  • 400 g andijvie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op, en halveer de schijven.
  • Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd.
  • Rol in elke plak casselerrib een halve schijf ananas en steek deze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de casselerrib-rolletjes rondom bruin.
  • Verdun het bakvet met het ananassap en de rest van de mosterd om een smakelijke jus te maken.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree.
  • Voeg de andijvie in gedeelten toe en meng goed door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de casselerrib-rolletjes en schenk de ananasjus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze stamppot gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling, die de zoete en hartige smaken van het gerecht in balans brengt.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter